Dag 2 - Universal Studios, Los Angeles

Titel Universal Studios

Universal Studios is een werkende studio met daaraan verbonden een attractiepark en een centrum met eetgelegenheden, winkels en een bioscoop. Dit laatste heet de Universal Citywalk en ligt naast het attractiepark. De toegang hiervoor is gratis.

Doe na binnenkomst in het attractiepark de 'Backlot Tram Tour'. Het is dan nog niet zo druk en je krijgt een goede indruk van het terrein van de Universal Studios. De tram tour neemt je in een soort tramwagentjes mee naar het studioterrein waar je de echte studiogebouwen ziet, allerlei rekwisieten en decors die zijn gebruikt en nog steeds gebruikt worden. Enkele van de studiogebouwen zijn niet meer in gebruik en omgebouwd tot attractie waar je met de tram vanzelf doorheen gaat. Ook ontmoet je Jaws als je langs het water rijdt.

Hieronder een aantal foto's van de Backlot tramtour en van een aantal attracties. Van de attracties zijn er relatief weinig foto's omdat dit door de grootte van de attracties erg moelijk is, het is er donker of je mag er niet fotograferen. Bovendien, je moet de attracties ervaren!

Aanraders zijn: Jurassic Park The Ride, Terminator 2 3D, Back To The Future The Ride, ET Adventure en Backdraft.

Toegangspoort Toegangspoort
'Backlot Tram Tour'

Een straatje met gebouwen waarvan alleen de gevel gebouwd is. Deze straat heeft in diverse films als locatie gediend. Iedere keer veranderen ze hem een beetje door de gevels bijvoorbeeld anders te verven.

Studiostraat met nepgevels
'Backlot Tram Tour'

Nu zie je hoe nep zo'n gevel is.

Nepgevels
'Backlot Tram Tour'

Twee verschillende gevels tegen elkaar gebouwd. Afhankelijk van het camerastandpunt ziet hetzelfde bouwwerk er compleet anders uit.

Gevel met twee verschillende kanten
'Backlot Tram Tour'

Tijdens de tramtour maakten we kennis met King Kong.

King Kong closeup
'Backlot Tram Tour'

De echte DeLorean auto zoals deze in de Back To The Future films gebruikt is. Het is één van de 12 DeLoreans die voor de drie films gebruikt zijn.

DeLorean uit Back To The Future
'Backlot Tram Tour'

De 'townhall' van Hill Valley, het dorpje dat een hoofdrol speelde in de Back To The Future films.

Townhall uit Back To The Future
'Backlot Tram Tour'

Jaws miste ons maar net...

Ontmoeting met Jaws tijdens Backlot Tramtour
'Backlot Tram Tour'

Net toen wij er met de backlot-tram waren stortte het metrostation in, stroomde het water naar binnen en sprongen de vonken in het rond vanwege de kortsluiting. Dat leek wel op een scene uit de film 'Earthquake'.

Instortend metrostation
Jurassic Park, The Ride

Van deze vrije val wordt je erg, erg nat. Hij is wel leuk en als je droog wilt blijven, kun je bij de ingang voor $0.75 een plastic poncho kopen.

Jurassic Park, The Ride
ET vonden we in de 'ET Adventure', waarbij je door een boslandschap loopt en vervolgens op een soort fiets stapt en gaat vliegen door ET-land. ET Adventure
Decor van de Wild Wild West Stunt Show. Decor Wild Wild West Stunt Show
Decor van de Waterworld Stunt Show. Decor Waterworld Stunt Show
De Waterworld Stunt Show in volle actie. Waterworld Stunt Show in actie

Toegangskaartjes Universal Studios


< Dag 1 Beginpagina Dag 3 >