Dag 9 - Death Valley - Visalia

Weer een lange rit vandaag, van Las Vegas via Death Valley naar Visalia. Het is een rit die westwaarts loopt, weer richting de kust. Echter, je moet over het Sierra Nevada gebergte heen of je moet er langs. De pas over de Sierra Nevada is de Tioga Pass, die echter meestal tot in mei gesloten is vanwege sneeuw en ijs. Zo ook dit jaar. Vandaar dat we onderlangs de Sierra Nevada zijn gereden naar Visalia.

Op weg van Las Vegas naar de Sierra Nevada kom je door Death Valley, een vallei die zijn naam niet voor niets heeft gekregen.

Death Valley - Zabriskie Point

Death Valley dankt zijn naam en reputatie aan de winter van 1849. Een groep pioniers dacht door dit gebied een kortere weg naar de goudvelden van Californië gevonden te hebben en probeerde de vallei te doorkruisen. Het tekort aan water, voedsel en richtingsgevoel zorgde ervoor dat de groep uiteen viel in kleine groepjes, die elk hun best deden om uit deze barre woestijn te ontsnappen. Velen stierven voordat ze een uitweg vonden. Volgens de overlevering schreeuwde één van de laatste overlevenden toen hij de vallei verliet: "Vaarwel, vallei der doden!"

Death Valley is het heetste gebied op aarde. In de zomer kan het er tussen 45 en 50 graden celcius worden. Het record staat op bijna 57 graden!

Er valt haast geen regen hier.

Droogte in Death Valley
Zabriskie Point Zabriskie Point - Death Valley
Nog één blik op Death Valley en dan gauw de koele bus weer in.

Vaarwel, vallei der doden!

Hitte in Death Valley

< Dag 8 Beginpagina Dag 10 >