Dag 14 - Los Angeles

Na vertrek uit Oxnard arriveren we vanwege de korte afstand die we hoeven af te leggen vroeg in Los Angeles. De rest van de ochtend gaan we per bus diverse bezienswaardigheden bezoeken, de middag is vrij te besteden.

In Los Angeles is veel te zien maar het nadeel is dat de afstanden tussen de bezienswaardigheden groot zijn. LA heeft geen echt centrum waar je lekker kan rondlopen. Zonder gemotoriseerd vervoer ben je nergens in deze stad. Dit in grote tegenstelling tot bijvoorbeeld San Francisco.

Los Angeles

Zoals we een Amerikaan hoorden zeggen: "Los Angeles is one big parking lot"

Helicopterview Los Angeles
De 'Walk of Fame', met sterren voor acteurs, regisseurs, popsterren en andere grote artiesten. Walk of fame
Bij het 'Chinese Theater' in Hollywood kun je de hand- en voetafdrukken van vele bekende acteurs bewonderen. Hand- en voetafdrukken Arnold Schwarzenegger
De 'Hollywood Bowl', een kolossaal openluchttheater. Vanaf het hoogste punt (waar deze foto is genomen) kun je bij helder weer het 'Hollywood Sign' zien. Helaas voor ons was het te heiig. Hollywood Bowl
Het Hollywood Sign. Dit is een kaart omdat het vandaag te heiig was om de letters goed te kunnen zien.

Op dag 2, op weg naar Universal Studio's, zijn we er langs gereden en hebben we het goed kunnen zien. Gelukkig maar want het stelt niet zoveel voor maar je met het gezien hebben als je in LA bent geweest.

Hollywood Sign

De middag brengen we door bij de Universal Citywalk, het eet-, winkel- en uitgaansgebied van Universal Studios. Dit ligt op het terrein van Universal Studios naast het attractiepark. De toegang is gratis. Er is onder meer een grote bioscoop met 18 zalen, waar ze de nieuwste (Universal) films draaien.

Aan het einde van de middag nemen we al afscheid van onze reisgenoten, onze reisleidster Hetty van ATI Tours en onze chauffeur Alfonso van First Class Charters, want de rondreis 'Western Discoveries' is ten einde. Morgen, dag 15, is een reisdag. Sommigen gaan terug naar huis, anderen gaan nog een cruise maken of verlengen hun vakantie op een andere manier. Dit laatste is wat wij ook doen. 

We brengen de nacht door in het Sheraton Airport hotel, om de volgende dag te vertrekken naar:

HAWAII


< Dag 13 Beginpagina Dag 15 >