Reisverslag Hawai'i: Kaua'i (2)

Polihale Beach, een van de mooiste stranden.
(Polihale Beach)

Het mooiste strand van Kaua'i is Polihale Beach. Het is een kilometers lang zandstrand met fijn poederzand. Je kan er komen door naar het westen te rijden totdat de verharde weg ophoudt. Daarna is het nog een half uur hobbelen over onverharde weg. Maar het is het allemaal waard. Het is er erg mooi en erg rustig. Er waren slechts enkele personen, verspreid over zo'n groot strand.

Polihale Beach is géén snorkelstrand. Daarvoor kun je beter naar Tunnels Reef bijvoorbeeld. Maar als je wilt zonnen, het water in wilt om te zwemmen of de strijd aan te gaan met de machtige golven dan is dit hét strand. Het is fijn zand tot ver in het water en het loopt langzaam af. Toch zijn de golven aardig hoog maar omdat het ondiep is, is er weinig gevaar voor sterke stromingen. Deze zijn er wel degelijk en er wordt niet voor niets dringend voor gewaarschuwd.

Op heel Hawaii worden zgn. lu'au's georganiseerd: Hawaiiaanse feesten, met eten, drinken, en Hula-dansen. Het vlees wordt in een ondergrondse oven gaar gestoofd. Hiernaast een foto van zo'n oven, een 'imu' genoemd. De 'Imu' een oven onder de grond waar het Kalua-vlees wordt bereid
Wij bezoeken ook zo'n Lu'au, door ons eigen hotel georganiseerd.

Hier wordt op een ceremoniële manier het Kalua-varkensvlees uit de oven gehaald en naar de kok aan het buffet gebracht.

Het leeghalen van de Imu en opdienen van het vlees
De Lu'au is een eeuwenoude traditie in Hawai'i om bij speciale gelegenheden een Lu'au (=feestmaal) te bereiden, dat met familie en vrienden wordt genuttigd samen met muziek en dans. Lu'au show
Nu wordt van de Lu'au voor toeristen een hele show gemaakt.

Tijdens en na het eten worden er Hawaiiaanse dansen opgevoerd, waaronder uiteraard de Hula.

Lu'au show
Bloemen maken altijd deel uit van de Hawaiiaanse kledij. Lu'au show
De Lu'au is leuk maar is relatief duur ten opzichte van wat je ervoor krijgt. Lu'au show
Op weg naar over de Wailua River naar Fern Grotto, de Varengrot. Rivierboot op Wailua River
Onderweg worden we vermaakt met -hoe kan het ook anders- Hawaiiaanse muziek en dansen. Hawaiiaanse muziek en Hula-dans onderweg
Fern Grotto

Na met de rivierboot een stuk stroomopwaarts te zijn gevaren, stappen we uit en komen we midden in het tropisch regenwoud terecht.

Wandeling van de boot naar Fern Grotto
Fern Grotto

Na een paar minuten wandelen zien we de varens in de verte al aan de rotswand hangen.

Fern Grotto in de verte
Fern Grotto

De Fern Grotto (Varengrot) is een natuurlijke holte in de rotswand. Aan het overhellende rotsplafond groeien heel veel varens. Zo komt de grot aan zijn naam.

Tijdens het bezoek aan Fern Grotto wordt er muziek gemaakt en wordt er voor alle romantici een lied gezongen.

Fern Grotto
Fern Grotto

Het is een prachtig plekje bij Fern Grotto, midden in het dichtbegroeide woud. Het is er erg warm en heel vochtig. Overal druppelt continu water vanaf. 

Uitzicht vanaf Fern Grotto
Fern Grotto, nu in close-up.

Bij een bezoek op Kauai moet je dit zeker bezoeken, het is een prachtig stuk groene natuur.

Er vinden niet voor niets enkele bruiloften per week plaats op deze plek.

Varens van Fern Grotto

En helaas, het bezoek aan Kaua'i zit erop. Drie dagen bleek te weinig. Het is er zo mooi en we hadden nog wel meer van de mooie stranden, natuur en het lekkere eten willen genieten. Van de Hula-dans hadden we wel een beetje genoeg. Wel hadden we Na Pali Coast nog wel willen zien, en dan per helicopter. Maar, we hebben nu een goed excuus om nog eens terug te gaan.

Op Kaua'i hebben we nog kennis kunnen nemen van de "Kaua'i leefregels": wijze uitspraken waar een ieder stil bij zou moeten staan:

Kaua'i Life Rules:

De reis is nog niet helemaal ten einde want op onze lange reis naar huis stoppen we voor twee nachten en anderhalve dag in Washington DC, om de president een hand te kunnen schudden. Ook hiervan is een verslagje met foto's: zie de volgende pagina...

< Kaua'i (deel 1) Beginpagina Washington >