Reisverslag Hawai'i: O'ahu

O'ahu is bekend om zijn bekende plaats Honolulu, met het nog meer bekende Waikiki Beach. Het is er erg toeristisch en er lopen minstens zoveel Japanners rond als mensen van andere nationaliteiten.

Een rondrit over het eiland bleek de moeite waard. Je ziet dan dat O'ahu meer te bieden heeft dan alleen Honolulu en zijn Waikiki Beach.

Zeer aan te raden is Waimea Valley, een vallei met daarin een botanische tuin waar je leuk in kan wandelen, met riviertjes en een waterval waar duikshows gegeven worden.

Ook is het erg leuk en goedkoop om het Zuidoosten van O'ahu te verkennen met de Waikiki Trolley. Dit is een open busje die er uitziet als de Cable Car in San Francisco. Er zijn 3 lijnen:

Honolulu City line (rood) - rijdt een route van west-Honolulu tot oost-Waikiki

Shopping & Dining line (geel) - rijdt zijn route door het centrum van Waikiki en Honolulu langs alle winkelcentra en de gezelligste plekjes om te eten.

Ocean Coast line (blauw) - rijdt rondjes vanaf Waikiki Beach oostwaarts langs de kust tot iets verder dan het uiterste Zuidoost-puntje van het eiland, bij het Sea Life Park, en dan weer terug langs Diamond Head Crater naar Waikiki.

Uitzicht vanaf de hotelkamer van het Hawaiian Waikiki Beach Hotel. Het strand dat op de foto te zien is, is Waikiki Beach.

De golven zijn nu niet zo hoog. Echt surfen (staand op een plank) deden ze niet veel, wel bodyboarding: liggend op een bodyboard je mee laten voeren door de golven.

OahuUitzichtHotel.jpg (104055 bytes)
De skyline van Waikiki Beach. Een mooi strand maar voor de mooiste stranden moet je toch buiten Waikiki gaan kijken. OahuWaikikiSkyline.jpg (83140 bytes)
Waikiki Beach in de avond. Veel winkeltjes en restaurantjes zijn tot laat open. Erg gezellig. OahuWaikikiNight.jpg (115451 bytes)
Uitzicht over O'ahu met in de verte de buureilanden Molokai en Lanai. OahuUitzicht.jpg (103641 bytes)
In de verte Koko Head Crater.

Op deze foto valt het op hoe groen het eiland is.

OahuKokoHeadCrater.jpg (101380 bytes)
De 'Spouting Horn', een gat in de rotsen waardoor bij iedere grote golf het water als een geiser het gat uitgestuwd wordt. OahuSpoutingHorn.jpg (133713 bytes)
Het naaiatelier van Hilo Hatties. Hier komt meer dan 80% van lle kleurige Hawaii-hemden vandaan. Op de Hawaii-eilanden heeft Hilo Hatties zijn naaiateliers gekoppeld aan grote winkels. OahuHiloHattie.jpg (160866 bytes)
En van de mooie stranden van O'ahu. OahuVerlatenStrand.jpg (53581 bytes)
De firma Dole heeft net als zijn concurrent Del Monte grote ananasvelden op O'ahu. Op de foto zo'n ananasveld dat tot aan de horizon doorgaat.

Ze worden overigens met de hand geoogst! Een goede machine hebben ze nog niet uitgevonden.

OahuDoleAnanas.jpg (116568 bytes)
Nog zo'n mooi strand. OahuStrandmetBoom.jpg (134849 bytes)
De volgende foto's komen uit het Waimea Valley natuurpark. Dit is een grote botanische tuin met veel planten- maar ook diersoorten, stroompjes en een waterval. Het is er echt een paradijsje. Een aanrader. OahuWaimea1.jpg (175815 bytes)
Waimea Valley

Achterin Waimea Valley is een waterval waar op gezette tijden een show wordt gehouden met klifduikers onder begeleiding van een Hula-orkestje en Hula-danseres.

OahuWaimea2.jpg (150003 bytes)
Waimea Valley

Deze pauw toont wat ze in huis heeft.

OahuWaimeaPauw.jpg (189345 bytes)
Waimea Valley

We noemen hem 'Roodkuifje'.

OahuVogelRodeKuif.jpg (29866 bytes)
Waimea Valley

Het Hula-orkestje bij de waterval.

OahuWaimeaOrkestje.jpg (148273 bytes)
Waimea Valley

Deze danseres voert de echte Hula-dans op.

OahuWaimeaHuladanseres.jpg (98032 bytes)
Deze 'cliff divers' halen halsbrekende toeren uit in een paradijselijk decor. OahuWaimeaDuikers.jpg (164366 bytes)
< Hawai'i introductie Beginpagina Kaua'i >